Värmande medmänsklighet

03 DEC 2015
Skrivet av :

Så kan man sammanfatta många Vidsels och Älvsbybors insatser mot de 53 flyktingar från Syrien, Jordanien, Afghanistan och Iran. Fördelat på fem ensamstående män och resterande delen barnfamiljer med en eller två föräldrar som sedan måndagen tillfälligt inkvarterats i Omvårdnadsfamiljens lokaler i centrala Vidsel, där boende och mat till alla finns.


Ett av de verkliga problemen är att skaffa fram kläder för anpassning till klimatet, ytterkläder, handskar och skor är det akuta behovet. Men på torsdagen hade Vidsels och Älvsbybors givmildhet genom Svenska Kyrkan, Filadefia och EFS församlingarna helt otroligt skapat ett helt källarföråd med varma vinterkläder som höll på att sorteras upp i storlekar, herr, dam, barn osv.

Behovet av barnstorlekar på vinterbarnskor och handskar verkar vara det största problemet, men hela tiden kommer det in mer kläder. Under förmiddagen på fredag skall man försöka fördela ut kläderna så rättvist som det bara är möjligt vid boendet.

Vi måste prioritera och skapa rättvis fördelning av allt vi har fått in säger Diakonassistent Mikael Ågren från Älvsby Församling.

Det hela följdes på avstånd av de nyanlända med stor förvänta och hopp om att slippa frysa. För i den kyla som nu råder hjälper inte sandaler långt.

Läs mer HÄR !

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.