Polarbröd skänker bröd till Matmissionen

09 DEC 2015
Skrivet av :

Polarbrod

Polarbröd i Älvsbyn skänker bröd som närmar sig bäst före-datum till butiken Matmissionen i Rågsved i Stockholm.

Matmissionen startas av Axfood och Stockholms Stadsmission och är Nordens första matbutik med konceptet Social Supermarket. Syftet är att minska matsvinnet och samtidigt underlätta för personer som lever i social och ekonomisk utsatthet, som får möjlighet att handla till låga priser. Samtidigt erbjuds arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden.

Alla varor i butiken är skänkta, merparten från industrin, och butikens mål är att ta tillvara över 200 ton överskottsmat under 2016.

Polarbröd skänker bröd som närmar sig bäst före-datum men som fortfarande är av fullgod kvalitet.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.