Knuts fyra på rikstävling

03 DEC 2015
Skrivet av :

Vid Höstpokalen i Västerås kom Älvsbygymnasternas Jenny Knuts fyra i Mångkampen och tog ett silver på redskapet Fristående under lördagens tävling. Knuts gick till tre grenfinaler dagen efter och avancerade till att ta guld på Fristående samt brons på Bom. Hennes klubbkompisar Kajsa Söderberg och Linnea Åberg kom på 13:e respektive 16:e plats i Mångkampen och trion knep därigenom varsin plats i Svenska Gymnastikförbundets Aspirantgrupp även 2016.

 
I helgen åkte Älvsbygymnasterna ner till Västerås för att delta på Höstpokalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Den årliga rikstävlingen var som vanligt även en uttagningstävling till Svenska Gymnastikförbundets Aspirantgrupp. Dagen före första advent kom 47 gymnaster från 16 olika föreningar till start. De bästa på varje redskap gick vidare till söndagens grenfinaler. Älvsbygymnasterna tog tillsammans hand om sju av finalplatserna.
Knuts tog medaljer i varje valör

Jenny Knuts lyckades bäst av alla norrbottningar med en 4:e plats i Mångkampen samt ett silver i grenen Fristående under lördagen. Hon kvalade dessutom in till tre av fyra grenfinaler, där hon under söndagen tog ett guld i Fristående och ett brons på Bom. Första dagen körde hon igenom sina serier med endast ett fall på bom vilket var värdefullt då poängen räknades samman.

Rosor i högsta hugg!

Rosor i högsta hugg!

Bommade finalen

Kajsa Söderberg kom på 13:e plats i Mångkampen efter att ha tagit sig igenom tävlingen med endast ett fall på bom. Hon gick till grenfinal i barr och fristående vilka var de grenar hon placerat sig bäst i. Linnea Åberg kom på 16:e plats efter fem fall och eftersom fyra av dem var på bom missade Åberg bomfinalen helt och hållet. Hon tog sig däremot till grenfinal i Fristående genom en sjätteplats på redskapet under lördagen.
Tre uttagna till Aspiranterna

Tack vare att Knuts, Söderberg och Åberg placerade sig bland de 24:a bästa vid lördagens Mångkamp har trion åter kvalat in i Svenska Gymnastikförbundets träningsgrupp Aspiranterna, denna gång för året 2016.

Jenny, Kajsa, Elise, Linnea och Anna.

Jenny, Kajsa, Elise, Linnea och Anna.

Nilsson till grenfinal

Älvsbytjejen Elise Pettersson körde fallfritt och slutade på 25:e plats i Mångkampen medan träningskompisen Anna Nilsson kom 27:a efter tre fall totalt. Nilsson tog sig till grenfinal i Fristående efter att ha kommit 11:a på redskapet.
Höstpokalen vanns av Gudrun Georgsdottir från arrangerande förening Västerås GF. I skrivande stund har vi inte fått några resultat från grenfinalerna, utan känner endast till Jenny Knuts placeringar på bom och fristående eftersom hon var en av medaljörerna där.
TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA 2015-11-30

FOTO: TORA GARBERG

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.