Jesubarnet satte krydda på julspelet

15 DEC 2015
Skrivet av :

Äkta babyskrik och sprattlande armar. Älvsby församling bjöd på julspel med ”riktigt” Jeusbarn.

Enligt flerårig tradition bjöd Älvsby församling in kommunens tredjeklassare på julspel i kyrkan. De förväntansfulla barnen fick genom teater och sång följa med på en resa bakåt i tiden, bland herdar, får och en något trött värdshusföreståndare. Lägg till änglabesök, tre vise män och Jesu födelse. I år med ett levande Jesusbarn.

-Jag har varit med på nästan alla föreställningar sedan starten, och det här var första gången vi hade ett levande baby med, förklarade Margareta Offerman som var julspelets ängel.

 

IMG_4154

Foto: Älvsby församling

 

Jesusbarnet spelades av två-månader gamla Joel Bohlin, där undertecknad har fått förmånen att vara mamma, både i föreställning och verkliga livet. Jag reserverar mig därmed för att följande text kan vara något partisk …

Den stora stjärnan

Som vanligt var det församlingens anställda och förtroendevalda som stod för pjäserna, med hjälp av diverse rekvisita. Betlehemstjärnan fanns givetvis på plats över stallets kulisser, men trots sin storlek och glans var det lilla Jesusbarnet den allra största stjärnan i hela föreställningen.

– Han skötte sig exemplariskt och kunde sina repliker på exakt rätt ställe, berömde prästen Stig Strömbergsson och syftar på att babyn skrek till just när det var dags för julspelets födelsescen. Resten av föreställningen skötte sig den lille gossen fint och sov sig igenom medspelarnas sånger och repliker.

 

IMG_4155

Foto: Maria Sundström

 

Hur ska nu församlingen toppa det här till nästa år? Hur rutinerad den här sexbarnsmamman än är, så lämnar jag utmaningen till någon annan.

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.