Halva föreningen på julfest

14 DEC 2015
Skrivet av :
1

Fantastiskt luciatåg från Västermalms förskola

BILDEXTRA: När SPF Seniorerna Pärlan hade sin traditionsenliga julfest i Församlingsgården slöt mer än halva föreningen upp. Det blev långt över 100-talet medlemmar. Ett oerhört uppskattat inslag var de smålucior, tärnor, pepparkaksgubbar och småtomtar som stämningsfullt och vackert sjöng in julens sånger med hjälp av sina duktiga pedagoger. Det kan nog sägas vara festens höjdpunkt! De fick jubel och många applåder för att de var så himla bra.

Ordförande Per Nilsson höll välkomsttal, inte minst för de nya medlemmarna. Han pekade på alla de fördelar det ger med att vara med i den politiskt och religiöst fria föreningen: vänner i en stor social gemenskap, förmånliga försäkringar och inte minst tidningen Veteranen, som f.ö. ska byta namn till Seniorerna. Namnbyten är ju populära. Föreningens centralorganisation driver många frågor som är angelägna för alla 65+ are och faktiskt därmed andra också. Det gäller frågor om pensioner, hälsovård, hemtjänst, matleverantörer, boenden. Han informerade om alla de roliga aktiviteter som bedrivs i föreningens regi i samarbete med Vuxenskolan. Aktiviteter som tar emot fler deltagare och väldigt gärna också fler som hjälper till. Alla goda krafter behövs! På hemsidan, www.spfpärlan.se, kan man läsa mer.

 

En annan tradition är att Hans Lundström håller en fin betraktelse. I år med en påminnelse om det fantastiska att vi kan leva i stor trygghet och överflöd i Sverige. Vi kan ”maka åt oss och ge plats” för fler.

Så var det dags för SPF:s egen sångkör att sjunga julsånger, roliga såväl som stämningsfulla. Kören sjöng bl.a. Staffansvisa från Norrland, Kjell Lönnås Är jul, även en egen lokal version av Nu tändas åter ljusen och Carolas Himlen i min famn och många fler.
Körledaren Christina Nilsson avtackades med en juluppsättning från tacksamma kördeltagare för hennes stora arbete med att varje vecka ställa upp med träning

Med god, riklig och vackert upplagd mat bars jultallriken fram till alla förväntansfulla gäster. Ångande het potatis, bröd, dryck – ja, ingenting fattades på borden. Under dånande samtal och klingande skratt tömdes faten.
Det är festkommittén som står för att alla blir serverade en superb jultallrik med alla tillbehör. Ett hårt slit ligger bakom, men leendena och skratten lämnade aldrig det hårt arbetande folket. Stor tacksamhet uttrycktes vid borden över deras fantastiska insatser!

Per tackade alla som hjälpt till med att göra dagen möjlig.
Kaffe med chokladbiskvi och pepparkaka innan det blev dags för lotteridragning. Det är många fina vinster som medlemmarna skänkt och dragningen tar tid.
Flera arbetsvilliga medlemmar ställde upp och diskade, möblerade om och städade undan efter stora kalaset.

 

Text och Foto: Inger Boström/SPF

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.