Girlpower

01 DEC 2015
Skrivet av :

BILDEXTRA: I fredags satte sig 27 tävlande och föräldrar från Dansdraget på nattåget för att börja sin långresa ner till Tierp där den regionala tävlingen Lussekattsbuggen och den nationella tävlingen Pepparkaksbuggen gick av stapeln.

Tävlingen arrangerades av dansföreningen Olands Bugg & Swing från Alunda och tävlingen hölls i danshallen ”Möbeln” i Tierp. Dansare från 24 olika dansklubbar från hela Sverige hade samlats för att tälva i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och West Coast Swing. Det blev en intensiv, rolig och framgångsrik tävlingsdag för Dansdraget.

Allra bäst lyckades Lisa Lundström som visade en otrolig girlpower och fick kliva upp på prispallen tre av de fyra gånger hon tävlade.

Tävlingsdagen startade med Lussekattsbuggen (R-tävling) där dansdragets alla unga dansare gjorde mycket bra ifrån sig. Elias Johansson och Lisa Lundström inledde tävlingsdagen med Boogie Woogie Junior R och knep dagens första guld direkt.

SAMSUNG CSC

1a BWJR Elias o Lisa

Sen blev det Lindy Hop och i den sammanslagna klassen Lindy Hop Junior R/Vuxna R blev det ett silver för Elias och Lisa.

SAMSUNG CSC

Silver för Elias och Lisa

Strax innan paus var det dags för Bugg och Dansdragets yngsta dansare och medföljande föräldrar var både förväntansfulla och nervösa inför starten. I Bugg Ungdom R var det mycket hård konkurens och trots bra dans gick inte Dansdragets ungdomar vidare till final. Linus Lagerlöv och Fanny Björk blev 9:a. Pontus Andersson och Agnes Nilsson blev 10:a och Alexander Dådring och Ella Lidström blev 12:a.

I den mycket stora klassen Bugg Vuxen R dansade Viktor Johansson och Ida Eklund och dom slutade på 25:e plats.

Efter pausen drog Pepparkaksbuggen igång och snabbt fick Dansdraget ytterligare ett silvergenom Linus Rönnebrand från Luleå och Moa Johansson ÄDD i Boogie Woogie Vuxen B.

SAMSUNG CSC

2a BWVB Linus o Moa

SAMSUNG CSC

2a BWVB Linus o Moa

Direkt efter Boogie Woogien drog Dubbelbuggen igång och i klassen Dubbelbugg Vuxen B segrade vår trio Mikael Lundström – Moa Johansson – Lisa Lundström.

SAMSUNG CSC

1a DVB Lisa Micke o Moa

Allra sist på dagen var det då äntligen dags för buggklasserna. I Bugg Senior 35+B dansade Göran Långström och Astrid Edin och dom slutade på en 16:e plats.
I den sammanslagna klassen Bugg Senior 35+A/Super A slutade Kjell Landström och Maria Engström på plats 12 och Roger Bergman och Mona Dahlberg på 19:e plats.
I dagens allra största klass och tuffaste klass Bugg Vuxen B höll Dansdraget tummarna för två par. Mikael Lundström och Lisa Lundström samt före detta Dansdragaren Jon Landström med danspartner Sara Karlsson-Alalahti som följde med oss på resan. Paret tävlar för Dansföreningen Dundretbuggarna Gällivare. Micke och Lisa blev 14:e par och Jon och Sara 18:e par i resultatlistan.

Dagens höjdpunkt var när Linus Rönnebrand och Moa Johansson för första gången skulle representera ÄDD i Bugg Vuxen A-klass. Efter en mycket bra långsam och snabb runda i finalen så väntade alla Dansdragarna på det spännande resultatet. Linus och Moa slutade på en hedervärd 5:e plats.

SAMSUNG CSC

Spännande för suportrarna

Vilken härlig dag! Slutsummering efter dagen blev 5 guldpokaler och 4 silver. Tummen upp till vår hejarklack som skrek sig hesa under dagen. Sist men inte minst det allra bästa och bestående minnena av tävlingsresan till Tierp får vi nog av det trevliga resan och det underbara ressällskapet.


Resultat Lussekatts- och Pepparkaksbuggen Tierp 2015.11.28

BWJR
1. Elias Johansson – Lisa Lundström 2 guld
BWVB
1. Linus Rönnebrand – Moa Johansson 2 silver
LHJR/VR
2. Elias Johansson – Lisa Lundström 2 silver
DVB
1. Mikael Lundström – Moa Johansson – Lisa Lundström 3 guld
BUR
9. Linus Lagerlöv – Fanny Björk 2 silver
10. Pontus Andersson – Agnes Nilsson
12. Alexander Dådring – Fanny Lundberg
BVR
25. Viktor Johansson – Ida Eklund
BVB
14. Mikael Lundström – Lisa Lundström
18. Jon Landström – Sara Karlsson-Alalaht
BVA
5. Linus Rönnebrand och Moa Johansson
B35+B
16. Göran Långström – Astrid Edin
B35+A/Super-A
12. Kjell Landström – Maria Engström
19. Roger Bergnman – Mona Dahlberg

Text: Maria Engström/Foto: Dansdragare

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.