En man som heter Ove

26 DEC 2015
Skrivet av :

En svensk filmklassiker redan före dess premiär spås det, ”En feelgood med stort hjärta”. Visas på Forum biografen 26-27/12 och 3/1.

Vi har en man, 59, änkling, övervikt, kardiomegali eller hjärtförstoring. Vi har en man, grå byxor, blå jacka, keps, en sådan där portfölj som man inte bär längre. Vi har en man, utfasad från fyra decenniers anställning på SJ och/eller Banverket. Kort sagt vi har ”En man som heter Ove”.

Ni kan inte ha undgått honom, i Rolf Lassgårds gestalt gör han reklam för julens svenska storfilm.20151226_ove_001På affischen ser han inte go’ ut och kommer emot oss med en hängsnara i handen. Därmed är antytt att Ove funderar på att ta sig själv av daga. Hu!

Men hav förtröstan, reklamen berättar också att det är fråga om ”en feelgood med stort hjärta” av stora mått som rekomenderas efter att vi sett den.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.