Den episka rymdsagan fortsätter

17 DEC 2015
Skrivet av :

För länge sedan, i en galax långt, långt borta…. Det var med dessa ord som regissören och filmskaparen George Lucas välkomnade människor runt om i världen till den episka rymdsagan Star Wars. Det är idag 38 år sedan Lucas slog en guldspik i odödlighetens sten. Sen dess har generation efter generation suttit fastklistrade framför TV-apparaterna, där man fått följa kampen mellan hatets mörker och harmonins ljus.

Drygt fyra decennier efter att den första, eller rättare sagt den fjärde, filmen nådde biograferna har äntligen den sjunde episoden i filmserien anlänt, Star Wars: The Force Awakens. I filmen, som utspelar sig drygt 30 år efter att Darth Vaders likbål kallnat, får man följa den nya generationen äventyrare, som får axla rollen som hjältarna i sagan. Ingen lätt uppgift.

Filmen varvas mellan grymma specialeffekter, bra musik, härliga slagsmål och framförallt en stor spruta full med nostalgi rätt i skinkan. Ett bra recept om man frågar mig. Nu gäller det bara att invänta nästa del i den tredje trilogin, och se vilken väg som äventyret tar.

Filmen Star Wars: The Force Awakens visas 20 december klockan 19:00 i biografen på Forum (ej i 3D).

Fakta:

Star Wars: The Force Awakens

Äventyr/Fantasy/Sci-Fi

Från 11 år

Regi: J.J. Abrams

Medverkande: Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson och Max von Sydow.

Budget: ~200 miljoner dollar

Längd: 2 tim 16 min

TEXT: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.