Utstrålning med energi

14 NOV 2015
Skrivet av :

Gammelstadskören ”Old Town Gospel Choir” under ledning av dirigenten och pianisten Lennart Johansson besökte EFS på lördagskvällen.


Ett drygt sextiotal besökare sökte sig till EFS denna lördagkväll för att under en timme lyssna till Lennart Johansson med sin kör Old Town Gospel från Gammelstad.  En kör som med en bred repertuar och utstrålning samt mycket energi, även fick publiken att stämningsfullt sjunga med och bilda stämmor varvat med bra soloinsatser från flera körmedlemmars sida, som Kajsa Hansson från Älvsbyn.

Kören bildades 1997 av Lennart Johansson och Old Town Gospel är främst verksam i Norrbotten med ca 12 konserter per år, så Älvsbyn har besökts tidigare vid ett flertal tillfällen, kören har även genomfört fem turnéer i USA och har i dag ca 25 medlemmar, varav 15 var på plats under lördagskvällen på EFS i Älvsbyn.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.