Skolorna i Vidsel och Korsträsk blir kvar

30 NOV 2015
Skrivet av :

skola_vidsel_puff

Skolorna i Vidsel och Korsträsk blir kvar. När frågan avgjordes i kommunfullmäktige på måndagen vann oppositionens förslag med rösterna 16 mot 15. Detta sedan tre socialdemokrater från Vidsel röstat mot det egna partiet.

Förslaget som vann är att samorda förskolan med lågstadiet i Korsträsk och flytta in all undervisning för årskurs 7-9 i Vidsel till den stora högstadiebyggnaden samt energieffektivisera båda skolorna.

Socaildemokraterna Inger Grankvist, Charlotta Berglund och Jan Lundberg röstade mot sitt eget parti. Det fällde avgörandet.

Inger Lundberg, liberalerna i Älvsbyn, var glad över beslutet. Så här kommenterar hon utfallet på sin Facebook-sida:

”Vidsels högstadium och Korsträskskolan får arbetsro i 4 år framåt. Känns väldigt bra. Nu börjar en tid av samling, sammanhållning och kreativitet för alla kommuninnevånare i tätort och byar. Tillsammans med er vill vi liberaler bygga framtidstro i vår kommun! Vi ska bli fler i både byar och tätort. Varmt tack till alla som drivit på, hittat lösningar och engagerat er. Ni är Våra finaste pärlor”.

De personliga assisternerna blir dock kvar i kommunal regi.

– Det är en trygghet för de som är berörda och det är en oerhört utsatt grupp som inte kan prata för sig som föräldragrupper och elevgrupper kan göra, säger Helena Öhlund, s, kommunalråd, till Piteå-Tidningen

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.