Rivstart på säsongen för Viktor

28 NOV 2015
Skrivet av :
Viktor Johansson efter segern i Norrbottens-veckan.

Viktor Johansson efter segern i Norrlandsveckan. Foto: Joakim Wikström.

 

Säsongen börjar med en rivstart för Viktor Johansson,  Älvsbyns MS, och alla motorentusiaster i Norrbotten. Under SM-veckan blir det både rallysprint och rallycrossprint på Piteå Motorstadion den 31 januari.
En förare som laddar hårt inför den TV-sända rallycrossen under SM-veckan är 24-årige Viktor Johansson, Älvsbyns MS, som haft en kanonsäsong i år.
– Ja, det är stor succé. Min bästa säsong någonsin, säger Viktor Johansson som rattat sin BMW E 30 med bravur.
Viktor har tävlat i två olika klasser. I 4-hjulsdrivna Super Car Lite och i Supernationella klassen 2400 med stor framgång. I Super Car Lite blev han trea totalt i SM-serien efter Tobias Brink, KAK, och Kevin Hansen, Götene MK. I supernationella klassen 2400 (tvåhjulsdrivet) vann han DM totalt och stod högst på pallen efter den högklassiga Norrlandsveckan.
Tidigt i mars körde också Viktor is-SM i Morjärv/Kalix, där han slutade tvåa.
– Frågan är om inte segern i Norrlandsveckan ändå smäller allra högst eftersom det är en av Europas största rallycrosstävlingar, funderar Viktor Johansson som säkrade triumfen i finaltävlingen på Piteå Motorstadion där också vinterns SM-vecka avgörs.
Älvsbyföraren trivs på banan i Piteå.
– Jag siktar absolut på en topplacering och anmälde mig snabbt för att sporra alla mina tuffaste konkurrenter i SM-sammanhang att också anmäla sig. Självfallet vill jag ha de bästa förarna på plats, säger Viktor.
Just nu kan han dock inte köra en enda meter med sin BMW.
– Nää, verkligen inte, skrattar Viktor. Den är nerplockad i garaget i tusentals bitar. I molekyler skulle jag vilja säga. Karossen är alldeles tom, berättar Viktor.
Han hoppas få bilen klar i någorlunda god tid inför SM i Piteå.
– Jag vill ju gärna testa den lite också. Men det är tight om tiden i den här sporten så att jag är rädd att en blir klar först tätt in på Piteå-SM.
Svensk bilsport deltar med både Rallysprint och Rallycrossprint, när SM-veckan i Piteå avslutas den 31 januari 2016 på Piteå Motorstadion. Det bäddar för en härlig motorfest, som även direktsänds live i SVT Play, och även sänds under en timme i SVT.
Rallysprinten i Piteå kommer att avgöras på cirka 2 kilometer fin traditionell skogsväg och avslutas inne på rallycrossbanan på Piteå Motorstadion. Totalt omkring 3 kilometer sträcka, som körs två gånger i kval och två gånger i final.
I rallyt ingår två klasser, 2 WD och 4 WD.
Källa: Pressmeddelande från Piteå kommun/ Håkan Svensson
Rewrite
EMELIE BERGLUND
SUPPORT MEDIA

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.