Polarbröd en förebild

27 NOV 2015
Skrivet av :
Anna Borgeryd, Polarbröds styrelseordförande, (mitten) Var med på bokutgivningen.

Anna Borgeryd, Polarbröds styrelseordförande, (mitten) Var med på bokutgivningen.

”Allt att vinna – från ord till handling för jämställda arbetsplatserär” är titeln på en nyutgiven bok om lärande exempel på framgångsrikt jämställdhetsarbete. Den är skriven av Ann-Katrine Roth på uppdrag av fackförbundet Unionen som också ger ut boken.

I boken berättar företrädare för Boliden, Coca-Cola, IKEA, Polarbröd och Ramböll om respektive företags aktiva och systematiska jämställdhetsarbete. De delar med sig av sina erfarenheter av ett framgångsrikt jämställdhetsarbete och ger exempel på fördelar och vinster som arbetet leder till på individ-, arbetsplats- och företagsnivå.

2013 fick Polarbröd Unionens pris Guldnappen, för att de i både ord och handling visar på hur viktigt det är att anställda kan kombinera föräldraskap med ett utvecklande arbetsliv. Guldnappen delas ut till arbetsplatser som på ett föredömligt sätt underlättar för sina anställda att förena arbete och föräldraskap.

På en föräldravänlig arbetsplats ska alla ha samma möjligheter till kompetensutveckling, löneutveckling och karriärmöjligheter. För Polarbröd är dessa möjligheter en naturlig del av företagets utveckling.

– Det är roligt att vårt jämställdhetsarbete uppmärksammas ännu en gång. Vi ska alla vara stolta över att Polarbröd är en förebild på området, säger HR-ansvarig Åsa Rundgren Polarbröd.

Källa: Polarbröd

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.