Medaljregn över Elise på JDM

18 NOV 2015
Skrivet av :

Vid lördagens Junior-DM i Luleå blev det individuellt ett guld och tre silver för Elise Pettersson, två brons till klubbkamraten Frida Engman samt ett lagguld till de båda Älvsbygymnasterna, tillsammans med träningskompisen Embla Lundström.

I klassen JB tog dessutom Älvsbytjejen Hanna Andersson hem bronset. Hon kvalificerade sig därmed för tävling i den svåraste klassen JDM nästa år.

Drygt 30 gymnaster från Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur, Älvsbyn och Luleå kom till start när Lulegymnasterna bjöd in till årets Junior-DM i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Deltagarna tävlade i tre olika klasser JDM, JB, JC utifrån ålder, kunskap samt placering på tidigare tävlingar. En pallplacering innebär automatisk uppflyttning till nästa klass på stegen. Älvsbygymnasterna deltog med fyra tjejer i klassen JDM och två i JB.

Elise tog guld på hopp
Elise Pettersson från Älvsbygymnasterna gjorde en bra tävling och 15-åringen vann ett välförtjänt silver i Mångkampen och likaså i grenarna Hopp och Barr. På Fristående tog Elise hem guldet bland annat med hjälp av sina välkända höga volter. Det blev en bra avslutning för Pettersson på sitt sista Juniormästerskap. Wilma Nordlund från IFK Arvidsjaur GK vann Mångkampen, tog guld i grenarna Hopp och Barr samt silver på Bom och Fristående.

Frida och Embla nöjdast med barren
Frida Engman tog brons i både Mångkampen och i grenen Barr och var själv nöjdast med bronset i barr. Klubbkompisen Embla Lundström kom på 10:e plats i mångkampen och hade sjätte bästa poäng på barr och bom.
– Jag är mest nöjd med barren, för att jag körde allt i ett utan stopp, säger Embla.

Elsa debuterade i den svåraste klassen
Frida och Embla hade endast ett fall var på hela tävlingen och Frida hade dessutom lagt in några nya övningar, på barr och bom, som hon tävlade på för första gången. Deras träningskompis Elsa Lundberg debuterade i den svåraste klassen på Junior-DM. Dessvärre hade hon fyra fall, varav ett på bakåtbryggan hon tävlade på för första gången. Lundberg var efter tävlingen mest nöjd med sitt fristående.

Älvsbygymnasterna vann guld i lagtävlingen
Vinnare av lagtävlingen blev Älvsbygymnasterna som vann med över sju poäng före Polcirkelgymnasterna Jokkmokk. I Älvsbyns lag ingick Elise Pettersson, Frida Engman och Embla Lundström.

Hanna tog brons i klassen JB
Älvsbytjejen Hanna Andersson utförde en stilfull tävling rakt igenom och hade dagen till ära lagt in några nya svårigheter både på bom och i sitt fristående. Hon tog hem bronset i klassen JB och kvalificerade sig därmed till tävling i JDM nästa år. Träningskompisen Donja Nialepka kom på fjärde plats efter att även hon hade gjort bra ifrån sig. Guldet i klassen gick till Tilde Sandling, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk, och silvret till Emma Reinholdsson från IFK Arvidsjaur GK.

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA

Resultatlista JC 2015

Resultatlistor JB 2015

JDM Mångkamp 2015

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.