Från hårdrock till humppa, på dragspel!

11 NOV 2015
Skrivet av :
20151100_Jannes Frickeboda_001

Jannes Frickeboda

På söndagseftermiddagen hade Bredsels bygdegård besök av Jannes Frickeboda. Ett gäng skickliga musiker på dragspel och mandolin, från Tornedalen / Pajala. Spelningen var en av trions sista i en turné som startade i november 2014.

 

Att all slags musik går att spela på dragspel, det fick ett 30-tal åhörare bevis på. Stämningen var hög när publiken klappade och stampade takten till låtar av bl a AC/DC, Avicii och Jularbo, folkmusik från Tornedalen, och finsk humppa. Mellansnacket innehöll lite historia bakom somliga låtar, kryddat med roande historier ur turnélivet. Några låtar sjöngs på meänkieli.

Musikerna Rolf Digervall och Fredrik Isaksson (numera Hangasjärvi, riksspelman på dragspel) spelar även i det populära livebandet Raj-Raj Band. Jan (Janne) Johansson är folkmusiker i tornedalsgrupperna Jord och Pajala Tatawin.

Som avslutning spelades Säkkijärven Polkka, intensivt och med imponerande fingerfärdighet. Därefter var det dags för kaffet och det hembakta fikat. Jag tror att vi alla sedan gick ut i höstmörkret med ett leende på läpparna.

Text Inger Wande
Bilder: Matthew Richardson
Bildtext:
Rolf Digervall, mandolin, Jan Johansson, pianodragspel och Fredrik Isaksson (Hangasjärvi), knappdragspel och durspel.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.