En underbar jävla jul

16 NOV 2015
Skrivet av :

Vi fick möjligheten att se Helena Bergströms julkomedi ”En underbar jävla jul” som balanserar på gränsen mellan pinsam och rolig.

20151115_enheltjavlajul_puff

I den här filmen är det inte tomten som är far till alla barnen, utan helt enkel två pappor där man firar julafton i en blandning med stjärnfamiljer, EU-migranter, rasism, homofobi, och mångkulturellt julfirande.

Ja det är en film med många komplicerade relationer och hårt mejslade karaktärer som får stöta sig mot varandra, här har Helena Bergström och manusförfattarna Edward af Sillén och Daniel Réhn jobbat hårt för att skapa härliga profiler.

En trevlig film med just lagomt av det mesta där Michalis Koutsogiannakis är en trevlig person som är sårad men nästan lyckats dölja sin bitterhet efter en skilsmässan. Maria Lundqvist är ger allt för att ge uttryck för en nervös, och en passivt aggressiv personstil.

Robert Gustafssons är den klumpige och hopplöse homofob-farsan som gör sitt allra bästa för att sabotera för resten av ensemblen. Där allt följs med ett skämt till ett till och ett till, och här blir det roligt på riktigt.

Det här är Sverige en julaftonskväll då allt är raseriutbrott och en ganska sympatisk skildring av ett brokigt Sverige av i dag.

Kanske inte en 5:a, men rolig svensk filmunderhållng av god klass.

OBS ! Extra föreställning på  FORUM BIO Lördag 21/11 Kl. 1900

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.