Andreas hjälte när ÄIF vann

03 NOV 2015
Andreas Öhlund blev matchhjälte när Älvsbyn bortabesegrade Rosvik med 4-1. (Arkivbild) Foto: KRISTER PALM

ÄIF Hockey vann borta mot Rosvik med 4-1 (2-1, 2-0, 0-0). Hjälte var målvakten Andreas Öhlund.
– Han räddade oss i första perioden, säger Mikael Drugge, tränare.

För det var hemmalaget Rosvik som dominerade första kvarten.
– Vi stod på hälarna och var inte alls med, erkänner Drugge.

Rosvik vann skotten i första perioden med 19-8. Det speglar också matchbilden väl. Hemmalaget tog ledningen efter 12:57 genom genom John Samuelsson när Älvsbyns Daniel Nordlund satt utvisad.

– Men Rosvik kunde ha lett med fler mål. Andreas var den som räddade oss.

ÄIF fick dock tillfälle att jämna ut spelet. Efter en Rosviksutvisning i slutet av första perioden studsade gästerna tillbaka. När matchuret tickat fram till 16:47 satte Erik Hedman 1-1 på passning av Mikael Kjerrulf. Sedan dröjde det bara 22 sekunder innan Nils Näslund gjorde 2-1 framspelad av Gustav Öberg.

Plötslig hade matchen svängt.

Andra perioden kontrollerades av Älvsbyn. Men mellanakten blev stökig.
– Det var flera gånger på väg att spåra ur, berättar Drugge.

Älvsbyn var dock det bättre laget och gick ifrån även målmässigt. 3-1 satte Anton Lindström, assisterad av Peter Enholm. ÄIF:s fjärde mål gjordes av Petter Berg.

I tredje perioden bevakade Älvsbyn sin ledning effektivt.
– Vi har tränat på att stänga matcher genom styrspel, säger Drugge.

Älvsbyspelarna hade gjort sin läxa.

En gedigen laginsats låg bakom segern. Men ett extra plus till målvakten Andreas Öhlund och Nils Näslund.

Skott: Rosvik 37 – Älvsbyn 25