Svensk favorit firas idag

04 OKT 2015
Skrivet av :
fika

Kanelbullen har genom tiderna lyckats passa in överallt, i finrummet, i vardagsrummet liksom bland trendsetters i storstan.

Idag firar vi kanelbullens dag i hela landet. De flesta butiker, bensinmackar, närlivs och bagerier har kampanjer som underlättar för dem som inte bakar själva, men ändå vill smaka på det populära bakverket.

Kanelbullens dag instiftades 1999 av Kaeth Gardestedt, Hembakningsrådet. Genom att lyfta fram ett älskat bakverk ville organisationen hylla vår rika bulltradition och att baka hemma. Att det blev just under hösten beror på att Kaeth inte ville att temadagen skulle krocka med någon annan period på året då vi har temadagar för olika sorters mat.

 

Annons:

för fb

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.