Roberts bilkoncept rena solskenshistorien

18 OKT 2015
Skrivet av :
L1006974-Edit-Edit-2
Konsulten Robert Granström lever som han lär. I sin sportiga eldrivna Tesla rullar han fram på vägarna för två kronor milen. Och strömmen till laddningen producerar han själv. Därför äras Granström med utmärkelsen Årets hållbar utveckling.
– Fantastiskt kul. Jag tackar allihopa för priset. Men det blir inget långt tal. Som konsult är jag beroende av en powerpoint-presentation. Det har jag inte ikväll, hälsade Robert på sitt vanliga skojfriska vis.
Han slog dock ett slag för elbilen.
– Fler borde ha en sådan. Inte minst i Norrland. Tänk att ta sig fram i bil för endast två kronor milen.
Strömmen till laddningen av sin Tesla producerar han själv via solpaneler på hustaket.
Juryns motivering:
Med sin tilltro till hållbarhet har han utvecklat modeller för test av elbilar och dessutom informerat om sina erfarenheter i hela Sverige. I handling har han visat att han lever som han lär. 
Övriga nominerade var: Excentrum och ACETEC.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.