Överlägsen seger för Jenny

08 OKT 2015
Skrivet av :

Älvsbygymnasten Jenny Knuts tog välförtjänt hem guldet i Mångkampen på Mälarcupen Future Stars i Stockholm under den gångna helgen.

Hon var även bäst av alla på bom och fristående samt hade tredje bästa poäng på hopp. Klubbkompisarna Kajsa Söderberg och Linnea Åberg kom femma och sexa i Mångkampen och Åberg hade dessutom tredje bästa poäng på bom och fristående.

För sju av Älvsbygymnasterna startade tävlingssäsongen på Åkeshovshallen i Stockholm i söndags. Totalt kom 25 tjejer från Kiruna i norr till Linköping i söder till start då den allra första upplagan av Mälarcupen Future Stars gick av stapeln, i samband med den årligt återkommande internationella gymnastiktävlingen Mälarcupen.

Guld till Jenny
Jenny Knuts visade hög klass på sin gymnastik och tog välförtjänt hem guldet i Mångkampen efter en jättebra tävling med fina och fallfria serier på alla fyra redskap. Hon visade prov på hög svårighetsgrad på sina övningar på hopp, bom och fristående. Jenny var en av två tjejer som körde det svåraste hoppet för dagen, pikerad Tsukahara. Hon hade även den svåraste serien på fristående samt den näst svåraste på bom. Jenny fick en mycket hög, samt bästa, slutpoäng på bom och inte heller på fristående lyckades någon rå på henne. Hon fick tredje bästa poäng på hopp.

Fyra fall för LInnea
Klubbkompisarna Kajsa Söderberg och Linnea Åberg kom på femte respektive sjätte plats i mångkampen. Kajsa föll på hoppet men lyckades i övrigt bra med sina serier och kom på fjärde respektive femte plats på bom och fristående. Linnea föll däremot fyra gånger under tävlingen. Hon lyckades, tack vare mycket hög svårighetsgrad på bomserien, få tredje bästa poäng på redskapet trots två fall. Även på friståendet kom hon trea.

Övriga Älvsbygymnaster gjorde också bra ifrån sig. Elin Bergvall kom nia, Anna Nilsson elva, Elise Pettersson 21:a och 12-åriga Frida Engman kom på 21:a plats i Mångkampen. Bergvall hade fjärde bästa poäng på fristående och Nilsson femte bästa på bom.

Text; Brittmari Åberg och Foto Anders Åberg

Tidigare.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.