Linus tränar med dubbla landslag

12 OKT 2015
Skrivet av :
Skidskytten Linus Karlsson, I19, tillsammans med längdskidåkaren Viktor Brännmark, Piteå Elit, i italienska alperna. Båda är uppväxta i Älvsbyn och båda tillhör militära landslaget i respektive sport.

Skidskytten Linus Karlsson, I19, tillsammans med längdskidåkaren Viktor Brännmark, Piteå Elit, i italienska alperna. Båda är uppväxta i Älvsbyn och båda tillhör militära landslaget i respektive sport.

Det är hektiska veckor för älvsbykillen och skidskytten Linus Karlsson, I19 IF.
Ett träningsläger med militärlandslaget i italienska Toblach följdes direkt upp av ny exercis i Östersund under befäl av skidskyttelandslagets förbundskapten Wolfgang Pichler.

 
”Lägerrutinerna börjar göra sig påminda, Sova-äta-träna-äta-sova-äta-träna-äta-sova”, skriver Linus på sin blogg.
Målet för älvsbygrabben Linus Karlsson, som numera bor i Boden och tävlar för I19 IF, är att på sikt ta en plats i det svenska skidskyttelandslaget och få starta i världscupen. Det ser bra ut för den nyblivna 21-åringen (som fyllde år den 12 oktober). Försäsongen har varit bra och han har klarat sig från både skador och sjukdomar.
Vistelsen i alperna, Dolomiterna, gav resultat.
”Det blev ett riktigt lyckat läger med många bra pass. Jag fick ihop cirka 12 000 höjdmetrar och 33 tränade timmar. Resan hem från Italien gick bra, det var skönt att få komma hem till mor & far i Älvsbyn och landa lite efter en heldags resande”, skriver Linus.
Militära landslagen i skidskytte och längdskidor samlade för bild under det nyligen avslutade lägret i Toblach där Linus Karlsson och Viktor Brännmark fanns med...

Militära landslagen i skidskytte och längdskidor samlade för bild under det nyligen avslutade lägret i Toblach där Linus Karlsson och Viktor Brännmark fanns med…

Men det blev bara en vilodag. Sedan kallade  förbundskapten Wolfgang Pichler. Det hade inte Linus någonting emot. Tvärt om. Inbjudningen till skidskyttelandslaget är något som inspirerar.
”Ett plus med det är att jag får nu en liten uppfattning hur det känns att bo och träna här på allvar då jag har lite funderingar på att så småningom flytta hit”, avslöjar Linus på sin blogg.
Trots den tuffa träningen uppger Linus att han är förvånansvärt pigg.
”Kroppen känns helt okej med tanke på att jag just kommit från träningslägret i Italien, är dock lite ovan vissa pass vi kör här som jag i vanliga fall inte brukar köra. Till exempel bänkpress & benpress i gymmet och korta benskate intervaller & korta stakintervaller i stakmaskinen. Tror det är nyttigt för kroppen att träna varierat och sätta in såna pass ibland”, hälsar Linus från Östersund.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.