Kyrkoherdens avskedspredikan

11 OKT 2015
Skrivet av :

UPPDATERAD, STORT BILDEXTRA: Söndagens högmässa i Älvsby Kyrka blev en känslomässig avskedspredikan av Tomas Lång som efter 22 år slutar som Kyrkoherde i Älvsby Församling.


I slutet av högmässan tog kyrkorådets ordförande Reidar Gustafsson till orda och travesterade på ordet lång i sitt tacktal till Tomas. Med glimten i ögat fick han fram en lång historia om de 22 år som Tomas varit i Älvsbyn. – Det har var många långa år av glädje, uppoffring som nu byts mot en viss tomhet.

– Vi möts och vi skiljs.. Men du ska ju inte dö, resiterar Reidar Gustafsson till stor glädje för Tomas, innan ha övergår till att tacka Tomas fru Ann-Louise som lånat ut honom till församlingen i hela 22 långa år.

Inför hela kyrkan tackar Tomas Lång alla för den tid han varit kyrkoherde i Älvsbyn, nu slutar han men kommer att bo kvar i Hollsvattnet.

Läs äver mer här.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.