Intensiv satsning i skidspåren

28 OKT 2015
Skrivet av :

Älvsby HMK och Team Nelly:s vänner storsatsar nu inför kommande skidsäsong. Under hösten har teamet utökats från enbart Nelly Enmark som vann 2 VM medaljer vid INAS World Championship 2015 i Klövsjö den 15-19 april, för intellektuella funktionshindrade till att nu var sex åkare.


Nu består laget av sex åkare Nelly Enmark, Oskar och Jakob Gyllenbåga, Johanna Nilsson, Maja Lundberg och Urban Landström under träning av Marianne Kortesoja och Åsa Vesterlund.

Delar av laget har redan hunnit med att vara på höstens först träningsläger tillsammans med Fjällgymnasiet, Åsarna Ik och Parasport sverige vid Storhogna Högfjällshotell & Spa den 2-4/10.

Där man har satt upp mål att delta med flera deltagare vid INAS World Championship 2016 i Polen under våren.

Under tisdagskvällar är nu hela laget samlat till träning på rullskidåkning på Älvåkra tills det erbjuds snöträning. För Nelly Enmark, Oskar och Jakob Gyllenbåga gäller även daglig träning vid
Idrott Älvsbyn som är ett samlingsnamn för den utbildning som bedrivs vid Älvsby folkhögskola, inom idrotterna längdskidåkning, skidorientering och orientering.

Målet är att ett eller fler kommande landslagsläger skall förläggas i Älvsbyn kring Älvsby folkhögskola och Skidstadion vid Kanis.

Läs mer:

Team Nelly:s Vänner

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.