Höstmöte i sensommarsol

19 OKT 2015
Taggar : ,
Skrivet av :

Till SPF Seniorerna Pärlans senaste medlemsmöte kom nästan 80 medlemmar – glädjande nog även flera nya – för att få prata, umgås, informeras, äta och låta sig underhållas. Och kanske få bära hem en vinst eller två.

Ordföranden Per Nilsson berättade om föreningens aktiviteter. Han tryckte på vikten av att följa husorganet Veteranen för att få veta vad riksorganisationen arbetar för och slog ett slag för SPF:s olycksfalls – och livförsäkringar. På hemmaplan står berättarträffar, promenader, bowling, matlagningskurs, körsång, ukulele, soppteater på det närmaste programmet. Från KHPR lämnades information om aktuella kommunala ärenden: parkeringssituationen och varmvattenbassängen.

Så blev det dags för musikalisk underhållning av Lena och Ulf Vikberg och Leif Lidman från Sikfors. Det blev ett riktigt svängigt inslag med en repertoar som passade seniorerna – som ju nu sedan länge utgörs av en uppvuxen ”Elvisgeneration” – perfekt. Under en timme spelade och sjöng trion från sitt varierade program med låtar ur många olika genrer, från Dan Andersson till Ronnie Eriksson, med Creedance Clearwater Revival, även Mer och Mer om snön över Arjeplog, Av längtan till dig, Marie Maruska, Låt mig leva och Hank Williams – country, humor och romantik blandades på ett mycket uppskattat sätt. Den redan från början glada stämningen nådde snabbt taket.

Trion från Sågfors

Trion från Sågfors

 

Traditionsenligt blev det till sist dragning på lotteriet. Medlemmarna skänker själva eftertraktade vinster: hantverk, stickat, vävt, snickrat, hemlagat, bröd, porslin, böcker för att bara nämna några av dem. Massor med lotter hade sålts och det dignande prisbordet bestod av så många vinster att de borde ha kunnat räcka till alla gäster.

 

I bakgrunden skymtar prisbordet på väg att fyllas.

I bakgrunden skymtar prisbordet på väg att fyllas.

 

Att gå på föreningsmöten ska vara roligt, och detta möte var inget undantag från den regeln. Här nedan ser ni medlemmar i glatt samspråk.

 

 

Text & bild: Inger Boström SPF Pärlan

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.