Full fart framåt för Årets företagare i Älvsbyn

18 OKT 2015
Skrivet av :
Jonas, Linus och Sven-Erik Granberg mottog priset som Årets företagare i Älvsbyn.  

Johan, Linus och Sven-Erik Granberg mottog priset som Årets företagare i Älvsbyn.

Granbergs Buss tutar och kör. I många bemärkelser. Av bara farten har nu Norrbottens största privatägda bussbolag också utsetts till Årets företagare i Älvsbyn. 
– Ambitionen är att företaget ska fortsätta växa, hälsade Lars-Erik Granberg, när det prestigefyllda priset delades ut på Näringslivsgalan.
Granbergs Buss har som företag gjort en spännande resa. Bolaget startades redan 1951 av Erik Granberg och övertogs så småningom av hans söner Mats och Lars-Erik. Men 2006 såldes rörelsen till Veolia Transport.
Sju år senare valde emellertid Lars-Erik och Mats att köpa tillbaka bussbolaget tillsammans med deras respektive söner Johan och Linus, plus mångårige styrelseledamoten Boo Lindroth. Det blev början på en formidabel rivstart. Sedan 2013  har Granbergs buss hunnit förvärva Arvidsjaurs trafik, Brändöbussen och Bodens busstrafik med en total fordonsflotta på 55 bussar.
– Men det krävdes att vi kunde lösa generationsväxlingen, avslöjade Lars-Erik.
Priset mottogs med glädje.
– Hedrande. Det enda man önskar är att farfar hade fått vara med en kväll som denna, sade nuvarande VD:n Linus Granberg och fortsatte:
– Priset är en bra drivkraft för att fortsätta utveckla företaget i den anda som är tänkt. Det känns som att vi arbetar åt rätt håll och det här är ett bevis för detta. Ett erkännande som ger kraft att orka vidare.
Utnämningen till Årets företagare i Älvsbyn gör att Granbergs buss är med och tävlar om samma titel för hela Norrbotten kommande år. Länsvinnaren går sedan till Företagarnas riksfinal.
Juryns motivering:
De visar på en unik kombination av mod och strategisk handling vid utveckling av sitt företag. Med sin tilltro investerar de för framtiden. 
Övriga nominerade var: AMEXO och Älvsby Industriteknik.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.