Från kulturell soppteater till kvalitet i läkemedelshanteringen

28 OKT 2015
Skrivet av :
Soppteater med Tolvskillingsoperan.

Soppteater med Tolvskillingsoperan.

SPF Seniorerna Pärlan Älvsbyn har gjort ett teaterbesök på Norrbottensteatern. Det blev soppteater med Tolvskillingsoperan med ett nästan timslångt urval av föreställningens nummer. Starka, humoristiska och gripande inslag – rykande aktuella trots att Berthold Brecht skrev dem redan i slutet av 1920-talet.

Berit Westerlund, Viking Johansson och Birgitta Nilsson.

Berit Westerlund, Viking Johansson och Birgitta Nilsson.

Fyllda med många tankar användes så resten av dagen till shopping, cafébesök och andra stadsnära aktiviteter.

Jeannet Brännström, Stig och Inger Boström, Lilian Lundgren,

Jeannet Brännström, Stig och Inger Boström, Lilian Lundgren,

Knappt hann seniorerna hem för att sova så var det dags för nästa begivenhet: Film och föredrag om Läkemedelshantering. På ett professionellt och klargörande sätt berättade Lisbeth Bergman, SPF:s ansvariga för läkemedelskontroll och Evelina Bernberg, som doktorerat i hur stress påverkar åderförkalkning som i sin tur kan leda till hjärt – och kärlsjukdom. De gav publiken många nya sätt att se på hur mediciner ska användas för att de ska göra önskad verkan och betonade vikten av att patienten själv ska ställa frågor till sin läkare om medicinerna.

SPF 4

Många uttryckte missnöje med läkarbristen i Älvsbyn, som ju gör att patienten får träffa olika stafettläkare varje gång. Det mycket intressanta föredraget avslutades med en film, som med mycket humor visade på olika situationer mellan läkare och patient och hur det kan bli när inte kommunikationen är den bästa.

Evelina Bernberg tv och Lisbeth Bergman th

Evelina Bernberg tv och Lisbeth Bergman th

TEXT OCH FOTO: Inger Boström för SPF Seniorerna Pärlan Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.