Företaget har gått före giftermål

18 OKT 2015
Skrivet av :
L1006982-Edit-Edit-2
En av Sveriges mest kända bildemonteringar ligger i Storsund. Skaparen Anders Jansson har ägnat 42 år åt företaget. Han hedras med priset Årets Senior.
– Det här hade jag inte räknat med, sade Jansson efter att ha mottagit priset.
 
Anders Jansson startade Norrbottens Bildemontering 1973 tillsammans med sin far. Det som började i blygsam skala i ett bussgarage har i dag växt till en mindre industri med cirka 25-30 anställda.
– Extra kul är att mina fem döttrar arbetar i företaget.
Jansson tackade sin fru för allt stöd. För enligt honom har hon skött all markservice och barnuppfostran. Själv har han, enligt egen utsago, i stort sett tillbringat all vaken tid på företaget.
– Men jag måste göra en rättelse. Hon är egentligen inte min fru. Vi är nog snarare sambos. Något giftermål har det inte funnits tid till, sade Jansson och fick hela salongen att skratta.
Priset delades ut av Pär Jonsson, näringslivschef.
– Den här här utmärkelsen går till personer som tillfört samhället många goda saker, förklarade han.
Norrbottens Bildemontering har under årens lopp varit en flitig och viktig sponsor till föreningslivet i Älvsbyn, inte minst Älvsbyns motorsällskap.
Juryns motivering:
Som person har han visat personligt engagemang och uthållighet vid utveckling av både sina företag och branschen. Dessutom har stöttat föreningslivet i Älvsbyn på ett föredömligt sätt.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.