Dansdraget på Västerås Swingen

12 OKT 2015

BILDEXTRA: I fredags åkte Dansdragets N-tävlande och en lagledare med tåg ner till Västerås för att tävla på Västerås Swingen 2015. Tävlingen arrangerades av dansföreningen Marionetterna och den hölls i Bäckbys Sporthall i Västerås.

Drygt 350 dansare från 38 olika dansklubbar från hela Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop rock samt West Coast Swing. Det blev en musikrik och ganska lång tävlingsdag där Dansdragets juniorer och unga vuxna visade framfötterna. Det blev 3 pallplatser av 4 möjliga för Lisa och 2 pallplatser av 2 möjliga för Elias och Moa

Tävlingsdagen inleddes med att Boogoe Woogie och i klassen Boogie Woogie Junior R startade Elias Johansson och Lisa Lundström. Paret dansade final och kom 2:a.

Elias Johansson och Lisa Lundström

Något senare startade även Elias och Lisa i den sammanslagna klassen Lindy Hop Ungdom R/Junior R och där fick paret kliva allra högst upp på prispallen och ta emot vinnarpokalen.

Efter lunch drog dom högre klasserna igång och i Boggie Woogie Vuxna B blev det ett silver genom Linus Rönnebrand och Moa Johansson.

Bild (pallbild)

Linus Rönnebrand och Moa Johansson

Direkt efter finalen i Boogie blev det ett snabbt klädbyte och ut på golvet igen för Moa. Denna gång i Dubbelbugg Vuxna B. Trion Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström dansade sitt eget program till Bruno Mars Runaway Baby och domarna tyckte att det var så bra att dom segrade.

Trion Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström

Sist på dagen drog dom stora Bugg-klasserna igång.

I Bugg Vuxna B representerades Dansdraget av 2 par. William Wikström och Julia Gudmundsson samt Mikael Lundström och Lisa Lundström. Micke och Lisa lyckades ta sig till semifinal i den hårda konkurrensen och slutade på en hedervärd 10:e plats. William och Julia fick dansa uttagning och extrachans och slutade på 16:e plats. I den sammanslagna klassen Bugg 35+A/ Super A så fick Kjell Landström och Maria Engström dansa både uttagning och kvartsfinal och slutade sen på 16:e plats.

Efter tävlingsdagens slut packade lagledaren Anna-Karin Lundström och alla dansarna sina väskor och så började den långa resan hem igen.