Årets Pärla lovar stort kalas

18 OKT 2015
Skrivet av :
Ulf Nilsson, Arne Nilsson och Andra Nordin tog emot priset som Årets Pärla. Folket röst. Enda priset som, via Internet, röstas fram av älvsbyborna.

Ulf Nilsson, Arne Nilsson och Sandra Nordin tog emot priset som Årets Pärla. Folket röst. Enda priset som, via Internet, röstas fram av älvsbyborna.

Vinnare av folkets röst och tillika Årets Pärla bland kommunens företag blev Nilssons Butiken
Lanthandel.
– Så oerhört fantastiskt! Tack alla Vistträskare, hälsade Arne Nilsson efter att han mottagit priset av Anette Grundström, kontorschef på Sparbanken Nord i Älvsbyn.

Av fem utvalda företag kammade Nilssons Butiken hem 27 procent av rösterna.
– Roligt att någon uppskattar det vi gör, menade Arne och berättade lite mer om de fortsatta planerna för affären i Vistträsk som ska utvecklas än mer som servicepunkt i bygden.

Butiken har också blivit en mötesplats för hela byn.
– Framförallt för mig själv, skrattade Arne.

Affären är även en uppskattad väntsal för byns skolungdomar. Personligen inbjudna av Arne för att slippa stå ute i regn och rusk.

Ingela Lekfalt frågade hur priset kommer att firas?
– Genom att bjuda på kalas. En hel vecka! Du vet det bor många i Vistträsk, svarade Arne med ett skratt.

Han tröstade även övriga nominerade som inte vann.
– Vi är alla vinnare. Jag tyckte att det var så glädjande att bli nominerad och sedd. Redan då kände jag mig själv som en vinnare.

Juryutlåtande om Årets pärla, folkets val:
Med ett anpassat koncept och god service och har de utvecklat en mötesplats. De har skapat en tilltro till lanthandelns framtid.

Övriga nominerade var: Älvsby Bokhandel, Begravningsbyrån i Älvsbyn, Håkans Bilservice,
Hälsa och Träning (Elaine Pettersson), samt Strycknäs Hunddagis & Pensionat.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.