”Applådera er själva, ni är bäst i Sverige”

18 OKT 2015
Skrivet av :
Ingela Lekfalk, regionchef Företagarna,  ledde galan.

Ingela Lekfalk, regionchef Företagarna, ledde galan. FOTO: KRISTER PALM

Företagen i Älvsbyn fick stora hyllningar av Företagarnas regionchef Ingela Lekfalk under årets Näringslivsgala på Hotell Storforsen.

– Det är ni som bär samhället framåt, betonade Ingela som också var galans konferencier.
Hon är väl insatt i kommunens näringsliv.
– Att komma hit är lite som att komma hem. På väg till galan passerade jag min mormor och morfars barndomshem i Tväråselet. Där tillbringade jag mycket tid som liten.
Sedan tillade hon på Pitemål:
– Hä kännsch som att komma heim.
Ingela Lekfalk konstaterade att Älvsbyn har flest företag per invånare.
– Applådera er själva, ni är bäst i Sverige.
Företagens betydelse återkom hon till.
– Det är ni som bidrar med mest skatteintäkter. Och det är ni som har minst sjukdagar. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag.
Elisabeth Nordström. ordförande i Företagarna Älvsbyn, påminde om galans syfte som en hyllning till kommunens företagare.
– Många företagare lägger ner massor av tid och energi på sin verksamhet. De bidrar till jobb och nya möjligheter. Galan är ett sätt att uppmärksamma företagarna under trevliga former,  berättade hon.
Och årets Näringslivsgala fick beröm av de närvarande. Programmet var väl avvägt och bidrog till en trevlig och gemytlig stämning.
Kvällen inleddes med mingel och efterföljande premieringar i sex kategorier; årets företagare, årets senior, årets rookie, årets ambassadör, årets hållbar utveckling och årets pärla. Sedan väntade en delikat middag. Allt detta varvades med underhållning av magikern Claes Danell som föddes i Vidsel men som nu turnerar världen runt. Roade gjorde även showbandet Palt N’ Paper.
Arrangörer av galan är: Företagarna i Älvsbyn, Lantbrukarnas Riksförbund, Älvsby Köpmannaförening och kommunen.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.