ÄIF Hockey vann premiären med 18-4!

25 OKT 2015
20151024_0579

Måljubel! Hela 18 gånger. FOTO: KRISTER PALM

UPPDATERAD/BILDEXTRA: Älvsbyn krossade Kiruna City HF med 18-4 (7-1, 8-2, 3-1) i premiären av division av division 3 Norrbotten. En riktigt målfest. På bäst målhumör var Johan Grönlund som nätade inte mindre än sex gånger.

– Grabbarna gjorde en fantastisk match. Redan efter tio minuter var matchen avgjord. Då stod det 4-0. Kiruna satt kvar i bussen, berättar Mikael Drugge, tränare.

Efter den rivstarten återfick aldrig gästerna från gruvstaden modet och var ett slaget lag. ÄIF däremot ångade på och målen trillade in med jämna mellanrum.

– Vi släppte pucken mellan varandra och satte chanserna, konstaterar Drugge glatt.

Mikael Drugge släptte inte på disciplinen trots ledning med 15-3 efter två perioder.

Men trots ledning med 15-3 efter två perioder fick grabbarna i ÄIF en liten utskällning under pausvilan.

– Jag är noggrann av mig. Trots stor ledning får inte spelet förändras till någon enmansshow. Det är annars lätt att det blir så i matcher där man tillåts dominera stort.

Under försäsongen har det slarvats med den biten.
– Både mot Medle och Hertsörinken ledde vi stort men slarvade bort segrarna i den matchen.

Någon risk för ett sådant debacle mot Kiruna var det förstås aldrig. ÄIF hade lärt sin läxa.

Se bildspel från matchen nedan. FOTO: KRISTER PALM