Team 142-Blå startklara för rallyfinal i Uppsala

24 SEP 2015
Skrivet av :
FOTO: Eikka P.

FOTO: Eikka P.

Rallyföraren Curt Jonsson, kartläsaren Lasse Nilsson och team 142-Blå från Sikfors är klara för start i Rally Uppsala som är finalen i Rally både för seniorer och juniorer samt för Historiskt Rally klass. Team 142-Blå tävlar i den sistnämnda klassen.
Curt och kompani rullar från Sikfors den 30 september. Rallyt startar den 2 oktober med målgång dagen efter.
Curt Jonsson och Lasse Nilsson ser till att den gamla 142:an är i bästa trim inför tävlingen.

Curt Jonsson och Lasse Nilsson ser till att den gamla 142:an är i bästa trim inför tävlingen.

Så här skriver team 142-Blå om förberedelserna.
” Nu lyfter vi, Curt & Lasse, i en nyrenoverad spis i 142-Blå för att ta revansch på Uppland där motorn inte ville mer vid årets Midnattssolsrally.
Just nu håller vi på med inkörningen av maskineriet inför Rally Uppsala 2-3/10. Åldern på hela ekipaget är 161 år och chaffisen har bilsportat i 45 år utan uppehåll och Lasse ligger inte långt efter.

Besättningen har enats om att arbetsfördelningen i cockpiten inte är rättvis. Dock tillät inte reglementet att flytta bromspedalen till höger. Nya mätare för vattentemp och oljetryck har installerats till höger för att dela ansvaret och så föraren kan koncentrera sig på framförandet av fordonet vilket kan vara nog så besvärligt.

Kul har vi, eller som vi säger: -RÄJS 4 FUN!

Kom och heja!”

Hälsar 142-Blå.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.