Succé för kreativ trivselkväll

21 SEP 2015
Skrivet av :

Engagerade barn, föräldrar och pedagoger på Pärlans förskola samlades under förra veckan för en trivselkväll med fokus på förskolans utemiljö.

I förskolans samråd där föräldrar, pedagoger och förskolechefen samverkar har föräldrarna tagit initiativ till en trivselkväll där de ville hjälpa till att utveckla förskolans utemiljö.

Barnen målar och dekorerar stenar som ska pryda sagostigen i vår skog

Barnen målar och dekorerar stenar som ska pryda sagostigen i vår skog

-Vi vill skapa en kreativ utemiljö för barnen, berättar förskolläraren Tina Lastumäki.

Lekstugan får ett nytt golv

Lekstugan får ett nytt golv

Tanken är att skapa flera olika ”rum” där barnen får utforska och upptäcka i lek och samspel med varandra och förutom att förskolans lekstuga rustades upp så byggdes under kvällen ett utekök, medan några andra planterade en rönnbärshäck. Även scenen reparerades, barnen målade kreativa stenar och några föräldrar fixade griffeltavlor.

Barn och föräldrar målar nya ”svartatavlor” tillsammans

Barn och föräldrar målar nya ”svartatavlor” tillsammans

-Det är så roligt att föräldrarna är så hjälpsamma och engagerade, säger Tina Lastumäki och får medhåll av kollegan Mia Lidström.

-De har bidragit med både tid, engagemang och material, förklarar Mia.

Plantering pågår

Plantering pågår

Och fler planer finns. Nu fortsätter förskolepersonalen på de olika avdelningarna med att skapa en sagostig som förhoppningsvis kommer att locka till ett nytt lärande.

Trivselkvällen, som var den första i sitt slag, samlade förutom pedagoger över sextiotalet föräldrar och barn och förskolan bjöd på varmkorv med bröd.

Samling inför kvällens aktiviteter

Samling inför kvällens aktiviteter

 

-Vilken jättesuccé det blev, säger förskolechefen Marianne Stenvall.

Avslutningsvis vill personalen på Pärlans förskola tacka alla barn och föräldrar för deras engagemang och för den trevliga kvällen.

 

FOTO: Mia Lidström, Pärlans FSK

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.