Simone och Arvid vill sätta Älvsbyn på hårdrocks-kartan

12 SEP 2015
Skrivet av :

 

Bandet Nordic Desolation med älvsbyborna Arvid Karlsson (i mitten) och Simone Stenvall (tvåa från vänster). FOTO: FACEBOOK Nordic Desolation.

Bandet Nordic Desolation med älvsbyborna Arvid Karlsson (i mitten) och Simone Stenvall (tvåa från vänster). FOTO: FACEBOOK Nordic Desolation.

Rockbandet Nordic Desolation, med älvsbyborna Simone Stenvall och Arvid Karlsson, släpper sin första skiva den 25 september. Den 8 oktober spelar gruppen i SMÄKK:s lokaler på Forum.
– Vi har jobbat hårt för att komma där vi nu är och vi hoppas kunna göra oss ett namn, berättar Simone.

Vad ligger bakom namnet Nordic Desolation (Nordisk ödeläggelse)?
–  Vi bor långt upp  norr. Här är det fläckvis ganska öde. Så namnet rimmar bra med vårt ursprung.
Vilken musik spelar ni?
– Melodisk metal core och post hard core. Men det flyter lite mellan olika gener. I bland är det svårt att sätta en etikett på den musik vi gör. (Låtar kan ni lyssna på här…)

När startade bandet?
– Vi började förra året men det var först i april som vi fick full sättning. Först var vi bara tre som skrev låtar. Att bilda bandet har tagit oss lång tid. Men nu känns det bra att saker fått mogna fram.

Nordic Desolation på Hamnfestivalen.

Nordic Desolation på Hamnfestivalen.

Bandet består av, förutom Simone (gitarr) och Arvid (sång), av Sam Lundström (bas), William Nilenstrand (trummor) och Kristoffer Sundström (sologitarr).

Har ni haft många spelningar?
– En hel del faktiskt. Vi uppträdde under Hamnfestivalen, sedan har det blivit en del spelningar på krogar i Luleå och Råneå. Den 8 oktober spelar vi på SMÄKK i Älvsbyn. Dessutom spelar vi på Kulturnatta i Luleå (i dag lördag den 12 september).

Nya skivan innehåller sex spår. Vad bjuder ni på mer under era konserter utöver dessa låtar?
– Vi har även en del gamla låtar plus en cover av Lana del Ray som vi arrangerat om. Till skillnad från musiken på skivan så består vår gamla repertoar mer av låtar åt rock- och punkhållet.

Ambitionerna är höga. Hur högt sätter ni målet?
– Vi siktar högt. Målet är att slå igenom för en stor och bred publik. I dag har vi vår fan-base i Luleå men vill förstås så småningom nå ut över hela Sverige. För mig och Arvid vore det kul att få sätta Älvsbyn på kartan även i musiksammanhang. Vi ska göra allt för att åstadkomma det.

Nordic Desolation med höstens turnéprogram.

Nordic Desolation med höstens turnéprogram.

Simone är också arrangör av Rock Wave i Luleå som arrangerades den 6 juni. Det blir en repris i höst, den 17 oktober.
– Arrangemanget gör jag tillsammans med ABF och ”Lillan” i Luleå. Det behövs fler musikarrangemang och möjligheter för nya band at visa upp sig. Generellt är det för lite rockmusik i Norrbotten. Förhoppningen är att utveckla Rock Wave till något liknande som festivalen ”minus 30”. Drömmen vore att få hit ett större band som headlinar samtidigt som mindre band ges chansen att visa upp sig.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.