Segern förgäves – spännande väntan för Älvsbyn

27 SEP 2015
Skrivet av :
Basamba Fisheru gjorde ett av målen.

Basamba Fisheru gjorde ett av målen.

Älvsbyn gjorde sitt och vann hemma mot Alterdalen med 4-0 (2-0). Det kan ändå sluta med degradering till division 5. Detta eftersom Storfors också vann sin match mot Piteå 2 med 5-3 (1-3) efter stor dramatik.

Efter en lång säsong slutar Älvsbyn på nionde plats. På samma poäng som Storfors fast med sämre målskillnad. Alltså precis under nedflyttningsstrecket.

Älvsbyn kan dock räddas. Men det beror på resultaten i sista omgången av division 3 norra Norrland. Klart är att minst två Norrbottenslag åker ur serien; Haparanda och Infjärden. Även Assi riskerar nedflyttning. Det avgörs i seriens sista omgång till helgen då laget från Risögrund utanför Kalix möter redan avsågade Infjärden.

Matchen mot Alterdalen då? Jo, Älvsbyn gjorde vad som krävdes. Dessutom var gästerna hyggliga nog att bjuda på två självmål. Dessutom nätade André Sköld och Basamba Fisheru för hemmalaget. En solklar 4-0-seger med andra ord.

Men för Älvsbyn återstår att vänta och hålla tummarna att resultaten går lagets väg, Annars väntar spel i division 5 nästa sommar. På samma nivå spelar Älvsbyns andralag och Nybyn.

Klart är att Robert ”Isse” Isaksson fortsätter som tränare. Älvsbyn får bygga från grunden. Den anrika klubben har haf några tuffa säsonger.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.