Revolverfynd i Vistträsk leder till åtal för vapenbrott

04 SEP 2015
Skrivet av :
Detta är den revolver som hittades i Vistträsk. FOTO: PRIVAT

Detta är den revolver som hittades i Vistträsk. FOTO: PRIVAT

Mysteriet med den upphittade revolvern vid entrétrappan till Ebeneser-kyrkan i Vistträsk har fått sin förklaring. Tre män, 70, 23 och 17 år, åtalas för vapenbrott. Påföljden lär bli dagsböter.

Pojkarna Linus Persson och Christoffer Lindgren gjorde den 1 juni ett oväntat fynd vid ena bropelaren till Ebeneserkyrkan i Vistträsk. De båda nioåriga kompisarna var på sin sedvanliga cykelrunda när de hittade en skarpladdad revolver.

Linus Persson och Christoffer Lndgren framför Ebeneserkyrkan i Vistträsk där de hittade en skarpladdad revolver. Bakom till höger skymtar skolan.

Linus Persson och Christoffer Lndgren framför Ebeneserkyrkan i Vistträsk där de hittade en skarpladdad revolver.

Fyndet väckte förvåning. Det spekulerades ett tag om beväpnade inbrottstjuvar eller att andra tungt kriminella skulle ha vistats i byn. Dessbättre handlade det hela om ungdomligt oförstånd med ganska oskyldiga motiv.

Den upphittade revolvern visade sig vara en ombyggt startpistol. Den nu åtalade 17-åringen hade fått den av hans fars 70-årige granne. Revolvern tog 17-åringen med sig under en fisketur i Vistträsk. Tillsammans med den 23-årige vännen skulle han provskjuta den.

En del öl dracks och de båda unga männen tappade helt sonika revolvern i fyllan. Genom rykten kunde polisen nysta upp hela historien. Samtliga tre åtalade har i förhör erkänt omständigheterna.

Den som byggde om startpistolen till ett skarpt vapen är avliden.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.