Revolverfynd i Vistträsk leder till åtal för vapenbrott

04 SEP 2015
Skrivet av :
Detta är den revolver som hittades i Vistträsk. FOTO: PRIVAT

Detta är den revolver som hittades i Vistträsk. FOTO: PRIVAT

Mysteriet med den upphittade revolvern vid entrétrappan till Ebeneser-kyrkan i Vistträsk har fått sin förklaring. Tre män, 70, 23 och 17 år, åtalas för vapenbrott. Påföljden lär bli dagsböter.

Pojkarna Linus Persson och Christoffer Lindgren gjorde den 1 juni ett oväntat fynd vid ena bropelaren till Ebeneserkyrkan i Vistträsk. De båda nioåriga kompisarna var på sin sedvanliga cykelrunda när de hittade en skarpladdad revolver.

Linus Persson och Christoffer Lndgren framför Ebeneserkyrkan i Vistträsk där de hittade en skarpladdad revolver. Bakom till höger skymtar skolan.

Linus Persson och Christoffer Lndgren framför Ebeneserkyrkan i Vistträsk där de hittade en skarpladdad revolver.

Fyndet väckte förvåning. Det spekulerades ett tag om beväpnade inbrottstjuvar eller att andra tungt kriminella skulle ha vistats i byn. Dessbättre handlade det hela om ungdomligt oförstånd med ganska oskyldiga motiv.

Den upphittade revolvern visade sig vara en ombyggt startpistol. Den nu åtalade 17-åringen hade fått den av hans fars 70-årige granne. Revolvern tog 17-åringen med sig under en fisketur i Vistträsk. Tillsammans med den 23-årige vännen skulle han provskjuta den.

En del öl dracks och de båda unga männen tappade helt sonika revolvern i fyllan. Genom rykten kunde polisen nysta upp hela historien. Samtliga tre åtalade har i förhör erkänt omständigheterna.

Den som byggde om startpistolen till ett skarpt vapen är avliden.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.