Nybyn vann tufft derby – tre röda kort

21 SEP 2015

rött kort

Nybyn avslutade säsongen med en seger, 2-0 (0-0) i prestigederbyt hemma mot Älvsbyn 2. Men det blev en tuff drabbning. Älvsbyn fick tre (!) spelare utvisade.
– Det var riktigt hårt spel och grinigt. Det gynnades vi av, säger Robert Karlsson, spelande tränare i Nybyn.

Eftersnacket kom dock att handla om en attack på huvuddomaren, Martin Engman (se separat inlägg).
Matchen då? Det var som sagt var tufft.
– Vi försökte nyttja vår fysik och skapade lägen inte minst genom höjdbollar, berättar Karlsson.

Första halvlek slutade mållös. Men precis innan pausvilan åkte Älvsbyns Mohamed Abdol Fatah Saleh Said på matchens första röda kort.

Åtta minuter in i andra halvlek åkte Älvsbyn på sin anda utvisning. André Sköld  var spelare nummer två att få syan domare Nymans röda kort.

Med två man mer kunde också Nybyn ta ledningen genom Thomas Ågren Nilsson i den 69:e minuten. Samme Ågren Nilsson blev sedan fälld i straffområdet och straffen satte Robert Karlson säkert i nätmaskorna.

– Vi hade ett kassaskåpssäkert försvar. Skönt att avsluta med en seger, säger Karlsson.