Invigning med POLAR tema överväldigar

18 SEP 2015
Skrivet av :

BILDEXTRA: På fredagskvällen bjöd Polar Hotel på invigning av sin 10 miljonerssatsning som skett och gett en toppmodern restaurang, lobby, reception bar och entré.

120 gäster tog vägen in via den nya éntren och möttes av en total makeover av hela Polar Hotel till något som många upplevde som helt mangefikt och fantastiskt ombyggnad under bara tre månader.

Stora öppna yter med massor med praktiska lösningar där stor vikt lagts på belysning med RGB LED-teknik och en modern tidlös design för gästernas bästa trevnad. Där de sista små detaljerna finslipades så sent som på fredagseftermiddagen.

Ägaren till Polar Hotell Michael Engzell och kompanjonen Joakim Fällgren, möter upp gästerna vid entré och bjuder på välkomstdrink. Sedan tar Peter Varg över mingel med humor charm, kvickhet och fantasi samt förtrollade aktiviteter bland gästerna.

Vargen samlar sedan alla gästerna för att genomföra själva invigningen, där ägaren Michael Engzell tar till orda om deras Vision av Polar Hotel, som han hoppas skall falla alla gäster och Älvsbybor i smaken med ett nytt kraftfullt koncept med lunch, a la carte, afterwork, lounge och bar samt uteservering.

Mats Öhman Arkitekt från MAF Arkitektkontor AB i Luleå som ritat den nya ombyggnaden, tar till orda och beskriver sin vision med bygget där det gällt att satsa på att beskriva de 8 månader av mörker och lysa upp det i polarnattens ljus. Det saknas dock lite konst på väggarna som Mats hoppas Michael Engzell och Joakim Fällgren snarast skall kunna fylla upp med lokal konst.

Ljussättaren Jan Forsmark från designat Ljus i Luleå, berättar om hans uppdrag i samarbete med Mats Öhman, att använda ljuset för att ändra Polar Hotels miljö med ljusvariationer.

Där miljön kan ljussättas med teman som hör hemma här uppe i norr där solen står lågt eller polarnatt råder. Följt av en kort förevisning i ljusspel och teman, som även kan ta vara på hotellets gästers grafiska profil, vid konferenser, middagar eller event.

Efter detta blev det tid för kommunalrådet Helena Öhlund att ta över och förrätta invigningen av ombyggnade på Polar Hotel.

Där hon inledde med att berätta lite om hur hon kände för det nya på Polar Hotel, som hon hoppas kan nyttjas till många goda saker i framtiden där även Kommunen, företag och innevånare skall kunna nyttja hotellet till mycket.

Hon bär även förhoppning att Polar Hotel skall vara Polar och inte Sparta som fortfarande lever kvar bland många.

-Vi har en mångfald av olika kompetenser, möjligheter och tillsammans kan vi skapa Framtidsrika Älvsbyn – Norrbottens pärla, kanske just här på nysatsande Polar Hotel.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.