Hälsa och träning – för både stora och små

09 SEP 2015
Skrivet av :

Elaine 1
I hela sitt liv har Elaine Pettersson varit intresserad utav träning. Under 2012 valde hon därför att öppna företaget Hälsa & Träning, där hon erbjuder träningspass för alla, oavsett ålder. Det handlar om allt från barngympa för de yngre till boxning för de äldre.

För en tid sedan lade Korpföreningen ner sin verksamhet i Älvsbyn. I samma veva valde därför träningsentusiasten Elaine Pettersson att starta företaget Hälsa & Träning. Samtidigt vill hon tacka Anna Öberg Andersson för all stöttning.
– Hon är helt fantastisk. Även hela min familj som accepterar att jag är borta så mycket, berättar Elaine.
– Jag hade varit ledare i Korpföreningen och ville fortsätta i deras anda, förklarar hon.

Alla intresserade är välkomna

Elaine har sedan barnsben brunnit för träning, men valde att ta en paus i samband med att hon skaffade barn. Men i början av 80-talet återvände hon till träningslokalerna och har hållit igång sedan dess. För tillfället arbetar hon som vaktmästare i Storforsens naturreservat. Men på måndagar, tisdagar och torsdagar håller hon till i träningslokalerna på kvällarna där hon erbjuder cirkelträning, tabata, boxning, kettlebellsövningar och barngympa. I sommar har hon även haft uteträning i naturen liknade combatträning. I mitten av september kommer hon även att erbjuda spinningpass.

– Alla som vill komma och träna är så välkomna, det passar gammal som ung. Jag erbjuder även coaching till de som vill komma igång, berättar Elaine.

Vad är dina framtidsförhoppningar?

– Att kunna få syssla med det här på heltid. Jag vänder mig inte bara till privatpersoner utan även till företag som vill satsa på friskvård till personalen. Det kan vara kom igång grupp eller särskilt individanpassade träningspass. Jag är öppen för alla utmaningar!

Utöver de olika svettiga träningsmomenten erbjuder Elaine även klassisk massage.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.