Företagare avbokar Näringslivsgalan i protest

Vidsel 2

Den senaste tiden har det uppstått heta diskussioner i Älvsbyn, ämnet är högstadiets vara eller inte vara i Vidsel. Nu sätter Vidsels företagare ner foten. Delikatessfabrikens företagsledning, med Ann-Chatrine Andersson i spetsen har tagit ställning för fortsatt drift av Vidsels högstadium, detta genom att avstå den årliga Näringslivsgalan.

Detta brev adresserades idag till Företagarna i Älvsbyn, Kommunalråd Helena Öhlund och Näringslivschef Pär Jonsson:

Hej

Vi vill avboka vår bokning till näringslivsgalan ca 30 biljetter. Anledningen till det är gårdagens beslut ang. skolan i Vidsel. Vi känner att det är en direkt kalldusch för oss företagare som verkar i Vidsel då kommunen inte har en framtidstro och kämpar glöd som även innefattar oss i byarna. Då blir det absurt att stå och få kred. för att man är driftig på näringslivsgalan tillsammans med kommunledningen.

Gårdagens beslut är en direkt passning till oss att vi får klara oss själva, och då får vi göra det.

Med vänliga hälsningar
Ann-Chatrine Andersson, Delikatessfabriken Norrbotten AB

Älvsbyns näringslivsgala är ett samarrangemang mellan Företagarna i Älvsbyn, LRF i Älvsbyn, Älvsby köpmannaförening och Älvsbyns kommun. Galan har avhållits årligen sedan 2010, och i år är, precis som tidigare, företagare från hela kommunen nominerade till priser i olika kategorier.

Vidsels företagare har nu alltså valt att avstå att fira företagandet i kommunen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.