EFS firar 50 år i Missionshuset

28 SEP 2015
Skrivet av :

Hösten 1965 blev en milstolpe för EFS i Älvsbyn. Det var då det nya missionshuset stod färdigt och de cirka 100 församlingsmedlemmarna fick betydligt större ytor att röra sig på.

Det tidigare ”bönhuset” uppe vid Grubbgatan ersattes till nya fräscha samlingssalar, ungdomsrum och stort kök med plats för servering.

– Oj, vilken skillnad det blev, minns Karin Markström som länge varit engagerad i församlingen.

 

Det nya missionshuset stod klart under hösten 1965 och invigningen varade mellan 22-26 september.

Det nya missionshuset stod klart under hösten 1965 och invigningen varade mellan 22-26 september.

De nya lokalerna finansierades genom församlingsmedlemmarnas frivilliga gåvor, och under årens lopp har både gåvorna och församlingens arbete fortsatt. Medlemsantalet är nästan detsamma än i dag.

Tillbakablick och framtidsvision

Kommande helg, den 3-4 oktober bjuder församlingen in till ett jubileum med fokus på 50 år av minnen.

– Vi kommer att börja med att visa lite bildspel och det är fritt att dela med sig av minnen, berättar ordföranden Maria Karam och förklarar att de skickat inbjudningar till gamla pastorer och andra utflyttade medlemmar i hopp om att många ska återvända, dagen till ära.

Efter tillbakablicken serveras det middag,  med försäljning av gåvor samt lotteri. All behållning kommer att gå till EFS mission ”Se Be Ge” med fokus på flyktingarbetet. Frivilliga gåvor tas tacksamt emot.

Behållningen går till EFS mission – där det bäst behövs, vilket gör att vi kan fördela din gåva på bästa sätt.

Behållningen går till EFS mission – där det bäst behövs, vilket gör att vi kan fördela din gåva på bästa sätt.

 

– Vi är så tacksamma till alla som vill bidra, säger Maria Karam och berättar att det redan fått fina gåvor av bland annat Älvsbyns köpmän.

Den evigt unga kören

Fram emot kvällen kommer det sedan att ges inblick i dagens församlingsverksamhet. En musikgudstjänst under ledning av Börje Andersson och Ulf Wedin står på programmet och medverkar gör den gamla ungdomskören. Även där har inbjudningar skickats ut  till tidigare körmedlemmar.

– Det kommer att bli så roligt att få träffas och sjunga igen, säger Maria och berättar att hon själv var en aktiv deltagare i ”ungdomskören”  på den tid det begav sig.

 

Börje Andersson var med om att starta upp ungdomskören för drygt 30 år sedan. Foto: Sterling Nilsson

Börje Andersson var med om att starta upp ungdomskören för drygt 30 år sedan.
Foto: Sterling Nilsson

 

Jubileet avslutas med gudstjänst på söndag, då Hans Lundström medverkar, en predikant som varit med ända sedan missionshuset byggdes.

Alla hälsas varmt välkomna!

Helgens programtider hittar du här

 

Om EFS

EFS, är en självständig organisation inom Svenska kyrkan, med betoning på mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom.

Rörelsen består av cirka 15 000 personer som är medlemmar i någon av de 350 föreningar och grupper som finns spridda över landet. Det gemensamma målet är att hjälpa människor att leva nära Jesus Kristus i vardagen.

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.