Dansdraget deltog i Mälar GP

22 SEP 2015
Skrivet av :

Efter ett långt och skönt sommaruppehåll och några veckors svettiga träningspass så var det dags att dra igång tävlingssäsongen för hösten. I fredags åkte Dansdragets N-tävlande och lagledare ner till Hallstahammar för att tävla på Mälar GP 2015.

SAMSUNG CSC

Tävlingen arrangerades av Mälardalens Dansklubb i Kolbäck och tävlingen hölls i Nibble Sporthall i Hallstahammar. Nästan 400 dansare från 46 olika dansklubbar från hela Sverige hade samlats för att tävla i de fem Bugg och Rock’n Roll disciplinerna bugg, dubbelbugg, boogie woogie, lindy hop och rock. Det blev en lång och intensiv tävlingsdag. Tävlingen startade kl 11 på förmiddagen och höll på till 19-tiden på kvällen.

Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström inledde tävlingsdagen med Dubbelbugg. I klassen Dubbelbugg Vuxna B så dansade de final och slutade 4:a.

Efter lunch drog buggklasserna igång och i den största klassen Bugg Vuxna B bestående av 46 par representerades Dansdraget av 3 par. Mikael Lundström och Lisa Lundström dansade uttagning och slutade på en 27 plats. William Wikström och Julia Gudmundsson fick dansa både uttagning och kvartsfinal och slutade på en 23:e plats. Allra bäst lyckades Linus Rönnebrand LBS och Moa Johansson som tog sig hela vägen till final och slutade på en hedervärd 6:e plats. Linus och Moa tog därmed sitt sista uppflyttningspoäng och avancerar upp i högsta klassen BVA.

I den näst största dansgruppen Bugg Senior 35+A tävlade ca 43 par. Roger Bergman och Mona Dahlberg dansade uttagning och slutade på 35:e plats. Klubbkompisarna Kjell Landström och Maria Engström dansade också uttagning och gick vidare till kvartsfinal och slutade på en 23:e plats.

Tävlingsdagen fick ett mycket bra avslut. Den avslutades med Boogie Woogie. I klassen Boogie Woogie Vuxen B dansade Linus Rönnebrand från Luleå och Dansdragets Moa Johansson ett så bra i finalracet att de knep 2:a platsen.

Resultat Mälar GP 2015.09.20

DVB
4. Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström

BVB
6. Linus Rönnebrand och Moa Johansson 1 u-poäng
23. William Wikström och Emmy Engström
27. Mikael Lundström och Lisa Lundström

B35A
23. Kjell Landström- Maria Engström
35. Roger Bergman – Mona Dahlberg

BWVB
2. Linus Rönnebrand och Moa Johansson 1 u-poäng

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.