Brand på Stenvalls Trä i Sikfors

07 SEP 2015
Skrivet av :

brandbil

Överhettning i ett kyltorn orsakade en brand på Stenvalls trä i Sikfors under måndagen. Tack vare företagets sprinklersystem begränsades skadorna.

Branden blossade upp i den del av sågen där pellets tillverkas. Stenvalls Trä ryckte ut med egen brandbil dessutom satte sprinklersystemet igång. Men när brandrester skulle lyftas ut fick glöden syre och elden flammade upp igen.

Det fanns under en kort stund risk för spridning till paketeringsbyggnaden via rörledningar. Men eftersom rädningstjänsten från Piteå vid det laget fanns på plats kunde även den branden bekämpas framgångsrikt.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.