Blytung förlust för Älvsbyn efter omdiskuterat baklängesmål

13 SEP 2015
Orkar Älvsbyn resa sig till de två sista matcherna..? Förlusten mot Lillpite blev blytung. (Arkivbild)

Älvsbyn förlorade den viktiga hemmamatchen mot bottenkollegan Lillpite med 0-1 (0-0). Men protesterna i samband med gästernas segermål var högljudda. Upprördheten berodde på att hemmalaget tyckte att domaren borde ha blåst frispark i situationen innan.

Älvsbyn och Lillpite låg på var sin sida om nedflyttningsstrecket och hade samma poäng, 16, inför matchen. Mycket stod på spel.

Kanske var det stundens allvar som gjorde att hemmalaget inledde svagt. Gästerna dominerade första halvtimmen. Men Älvsbyn höll tätt.

Efter paus spelade hemmalaget upp sig. Men det blev en föga tröst. För i 66:e minuten gjorde Tomas Isaksson matchens enda mål. Detta efter en tilltrasslad situation i Älvsbyns straffområde.

Målet väckte upprörda känslor. Hemmaspelarna ansåg att domaren borde ha blåst frispark och att målet föregicks av ojuste spel.

Älvsbyn hade sedan chanser att kvittera. Bland annat ett friläge för Henok Tesfaldet Zerai men hans skott gick utanför målramen.

Tabelläget är tufft för Älvsbyns del. Seger krävs i de två återstående matcherna mot Storfors och Alterdalen. Ändå är det inte säkert att detta räcker.