Äntligen fick Älvsbyn fira en seger

20 SEP 2015
Jubel i ÄIF:s omklädningsrum efter matchen. FOTO: HELENA SUNDMAN FACEBOOK

Älvsbyns fotbollsdamer har slitit länge för sin första seger i division 1 norra. På lördagen kom den! Hemma på Älvåkra mot Umedalens IF.

Älvsbyn vann med 3-2 (2-1). Och efteråt var glädjen nästan lika stor som efter seriesegern i division två förra hösten.

Emelie Hjertberg gav hemmalaget ledningen i den tolfte minuten. Men den vara bara i två minuter. Då kvitterade Emma Åhs för gästerna.

Men Älvsbyn replikerade lika snabbt. Återigen var det Emelie Hjertberg som nätade.

Elva minuter in i andra halvlek ökade Johanna Björk till 3-1 direkt efter inhopp. Johanna, som varit skadedrabbad, gjorde sin första match på mycket länge

Men det blev nerv när Umedalen reducerade i matchminuten 64 genom Malin Hedlund.

Skönt för Älvsbyns fotbollstjejer som kämpat tappert. Fotbollslivet känns förmodligen genast mycket bättre.