Älvsbyn vann streckmatchen mot Storfors

19 SEP 2015
Skrivet av :
Viktor Lundström var tillbaka i spel när Älvsbyn vann den viktiga streckmatchen mot Storfors. (Arkivbild)

Viktor Lundström var tillbaka i spel när Älvsbyn vann den viktiga streckmatchen mot Storfors. (Arkivbild)

Jonathan Dalberg blev matchhjälte när Älvsbyn besegrade Storfors på bortaplan med 1-0 (0-0). Därmed blir den avslutande omgången en rysare. Älvsbyn, Storfors och Lillpite (en match mindre spelad) står på samma poäng, 19, runt nedflyttningsstrecket.

Mycket stod på spel när Storfors tog emot Älvsbyn på Heden. Det märktes på spelet. Både storfors och Älvsbyn hade svårt att skapa lägen. Båda lagen försökte undvika misstag.

För Älvsbyn räckte det denna gång med en riktig målchans. Sju minuter efter pausvilan utnyttjade Älvsbyn en kontring som avslutades på bästa sätt av Jonathan Dalberg på ett fint pass av Abdalla Hassan.

I slutet på matchen tog Storfors över. Hemmalaget skapade ett par farliga lägen men Älvsbyn kunde reda ut stormen.

Tillbaka i Älvsbyn var Viktor Lundström som gjorde sin första hela match på tre månader. Han var nyttig och är en nyckelspelare inför den dramatiska avslutningen på söndag då Älvsbyn tar emot bottenlaget Alterdalen hemma på Älvåkra.

Storfors möte Piteå 2. I dag spelar Lillpite mot Alterdalen och avslutar mot topplaget IFK Arvidsjaur på bortaplan.

Älvsbyn har dock betydligt sämre målskillnad än både Storfors och Lillpite.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.