Älvsbyn numret mindre än Umeå Södra

05 SEP 2015
Skrivet av :
Moa Berglund en av många tappra och kämpande spelare i Älvsbyn.

Moa Berglund en av många tappra och kämpande spelare i Älvsbyn.

Älvsbyns fotbollsdamer får fortsätta att kriga för första segern i division 1 norra. Hemmamatchen mot topplaget Umeå Södra FF blev som förväntat en alldeles för tuff uppgift. Älvsbyn förlorade med 0-7 (0-3).

Hemmalagets ska dock ha en eloge för sitt tappra kämpande. Till en början stod Älvsbyn upp riktigt bra. Men två snabba mål av Umeå Södra, inom loppet av drygt en minut, en kvart in i första halvlek grusade förhoppningarna. Gästerna kunde sedan, ganska komfortabelt, spela hem tre nya poäng.

Fyra omgångar återstår av serien. För Älvsbyn väntar närmast Skellefteålaget Morön på bortaplan. Därefter nästjumbon Umedalen hemma på Älvåkra. Kommer äntligen första segern då månne?

Det skulle vara kul för tjejerna i laget och damfotbollen i Älvsbyn.

Målskyttar för Umeå Södra i lördagens match var; Jonna Persson 3, Linnea Tiensuu 2, Maxime Lindholm och Parva Zarassi.

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.