Älvåkraskolan kan få över 50 extra elever nästa höst

Enligt socialdemokraternas budgetförslag som ska behandlas på måndag riskerar Vidselskolans högstadieelever att från och med hösten 2016 att bussas till Älvåkraskolan som kan bli deras nya studieplats. Om det blir så, kan Älvåkraskolans elevantal då öka med drygt 50 elever.

– Socialdemokraterna har lovat att bygga ett nytt äldreboende, och vi behöver frigöra resurser för personal i detta boende, säger Helena Öhlund, socialdemokratiskt kommunalråd. Hon fortsätter:

– Delårsrapporten visar ett underskott, budgetberedningen har ett tufft arbete, där samordning av högstadieverksamheten är en del.

Dock förefaller det finnas mycket kvar att sägas i frågan. Under onsdagskvällen samlades en skolgrupp bestående av föräldrar till barn i Vidsel och Vistträsk (som tillhör samma rektorsområde) för att prata med oppositionspartierna.

Vi återkommer med mer i frågan.

 

Annons:

för fb

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.