Tränarkrisen i ÄIF löst – ”Isse” återvänder

26 AUG 2015
Skrivet av :
Robert "Isse" Isaksson räddar ÄIF:s herrfotboll ur tränarkrisen genom att med kort varsel ställa upp för klubben trots att han redan är engagerad i Trångfors.

Robert ”Isse” Isaksson räddar ÄIF:s herrfotboll ur tränarkrisen genom att med kort varsel ställa upp för klubben trots att han redan är engagerad i Trångfors.

Robert ”Isse” Isaksson gör comeback som fotbollstränare i Älvsbyn.
– Jag känner mig taggad. Det ska bli jätteroligt, säger han.
”Isse” har skrivit kontrakt över nästa säsong och räddar därmed ÄIF ur tränarkrisen som uppstod när både Erik Lillevik och Selmin Botic med kort varsel tvingades frånsäga sig sina uppdrag.

Robert Isaksson trivs i den gröna dressen...

Robert Isaksson trivs i den gröna dressen…

I Älvsbyn är Robert ”Isse” Isaksson en välkänd profil i många kretsar. Han arbetar åt församlingen, bland annat med ungdomsarrangemang, och har även ansvarat för konfa-fotbollen (konfirmation i kombination med fotbollsträning). Dessutom har ”Isse” tidigare tränat både ÄIF:s herr- och damlag.
– Det här blir tredje svängen som tränare i klubben.

”Isse” hoppar på ÄIF-tåget direkt trots att han även är tränare för Trångfors damlag som spelar i division två.
– Jag ska följa Trångfors säsongen ut. Men vi har löst situationen så att jag inte behöver vara på alla träningar. Så därför siktar jag även på att delta vid träningar och matcher för Älvsbyn. En del krockar blir det. Men det får vi reda ut när så sker.

Tränarbristen för Älvsbyns båda herrlag blev akut efter sommaruppehållet. Först tvingades Selmin Botic avsäga sig sysslan på grund av att hans företagsverksamhet expanderade. Det fanns så att säga ingen tid till fotbollen.

Nyligen försvann tränaren Erik Lillevik till Norge för jobb. Återigen blev Robert Isaksson från Piteå räddaren i nöden.
– Att träna Älvsbyn passar mig rätt bra. Jag har stuga i kommunen och arbetar dessutom på byn. Det känns lite som hemma.

Genom att skiva kontrakt även över 2016 hoppas ”Isse” kunna bygga någonting på sikt.
– Viktigast är att vi kan ta hand om ungdomarna och erbjuda dem ett lag så att de har någonting att se fram emot.

ÄIF har ett lag i division fyra och ett i division fem på herrsidan.
– Vi har en trupp men två lag, betonar ”Isse” som inte vill dela in sina spelare i ett A- respektive B-lag.

– Gemensamma träningar har gjort alla bättre. Många unga har klivit fram och visat att de vill ha en plats i division fyra-laget. Nu ska vi ta chansen att bygga från grunden. Då kanske Älvsbyn har ett herrlag betydligt högre upp i seriesystemet om några år.

”Isse” har tränat många klubbar utöver Älvsbyn och Trångfors, bland annat Piteå IF:s damer, Infjärdens damer plus länslag på ungdomssidan.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.