Traditionellt läger på Lillstrand

15 AUG 2015
Skrivet av :

I minst 30 år har detta Blåsarläger varit på Lillstrand, men säkert närmare ett 10-talet år tidigare också på annan plats i länet, i slutet av augusti vaje år.


Från torsdag 13 och till söndag 16 augusti möts ett 45 tal blåsare med ledare på Lillstrand, och i ledarstaben träffar vi som vanligt Börje Andersson känd musiklärarprofil som själv varit med i 30 år.

Mest är det unga från Norrbotten, några från Älvsbyn, Piteå men även Boliden, Umeå finns på plats. Det här är ett sätt att få komma ut bland likasinnade, få lämna mamma och pappa och träffa helt nya kompisar.

Viktit är att få knyta kontakter, undervisning i kristen tro, lekfullt med sporter av olika slag samt badet. – Det är med andra ord ett sätt att få växa på insidan, säger Börje Andersson.

En del har varit här flera gånger men en del är helt nya, en och annan är heller inte helt inne på att sova borta, så de får bo hemma. De äldre som varit här många gånger skolas in som nya ledare och kommer att axla lägrets fortlevnad.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.