Timmersvansens förskola utsatt för skadegörelse

12 AUG 2015
Skrivet av :

Timmersvansen 1

UPPDATERAD, BILDEXTRA: Timmersvansens förskola har ofta varit utsatt för skadegörelse det senaste året . Nu har lärare, barn och föräldrar tröttnat. Efter senaste händelserna har vandaliseringen polisanmälts.

– Vi hoppas att det ska sätta stopp för dumheterna, säger Jonas Grönlund, lärare.

Skadegörelsen började förra hösten och har sedan fortsatt regelbundet. Bland annat har fönstren till barnens lekstuga krossats. Likaså har inredningen i densamma förstörts. Andra exempel på meningslöst sabotage är raserade sandlådor.

Efter sig har vandalerna lämnat flaskor och fimpar. Inte så trevligt på ytor där barnen ska leka.

Tråkigt blev det också när skolan öppnade igen efter sommaruppehållet. Den stora tanken, på 1 000 liter, som används för vattenlekar hade någon eller några stuckit hål på. Förmodligen med en spik.

Den vägg där barnen kan mäta och väga sig var också förstörd. Bodan där barnens cyklar förvaras hittades uppbruten och de trehjuliga cyklarna utdragna.

Personer, som sett eller hört något som kan sättas i samband med skadegörelsen, uppmanas att kontakta polisen på telefon 114 14.

Bildextra av det som hänt:

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.